Podrijetlo imena ove kobasice dolazi od pokrajine Kranjske, koja se danas nalazi u Sloveniji. PIK Kranjska – najpopularnija je među kobasicama za kuhanje i pečenje. Proizvodi se po tradicionalnoj recepturi, a odlikuje ju jedinstvena tekstura i sočnost.
Pakiranja: 300 g
Kako čuvati: 4 °C
Rok valjanosti (u danima): 45 dana
Nutrijent
Mjerna jedinica
Energetska vrijednost
280 kcal /1160 kJ
Ukupno bjelančevina
15 g
Ukupno ugljikohidrata
1 g
Ukupno masti
24 g
Prosječne vrijednosti izražene za 100g proizvoda.
02/02/
2024
Zvijezda ove otvorene slane pite je Kranjska kobasica, ali poriluk i krumpir odlična su joj pratnja.
PROČITAJ VIŠE10/11/
2023
Kombinacija kranjske kobasice i umaka od bundeve savršen je izbor ako želite probati nešto drukčije s već poznatim namirnicama.
PROČITAJ VIŠE08/09/
2023
Isprobajte paprike na malo drukčiji način - napunite ih krumpirom, sirom i kranjskim kobasicama i ispecite u pećnici.
PROČITAJ VIŠE23/05/
2023
Carsko meso uz polagano kuhanje na niskim temperaturama zasjat će svojim punim sjajem, a posebno ako mu pridružite kranjsku kobasicu i slanutak.
PROČITAJ VIŠE15/02/
2023
Heljdina kaša, pečeno povrće i preljev od senfa odlična su pratnja tradicionalno omiljenim Kranjskim kobasicama.
PROČITAJ VIŠE13/02/
2023
Kiseli kupus idealan je za zimsko razdoblje, a uz tjesteninu i kranjsku kobasicu pretvara se u ukusno jelo koje će vas držati dugo sitima.
PROČITAJ VIŠE